0 212 538 78 09 - 10 / 0 542 412 80 80

Sosyal Medyada Biz}

Yüksel Scop

Yüksel Scop

Mevsimsel Verimlilik: Yeni Enerji Verimliliği Etiketi

Mevsimsel Verimlilik: Yeni Enerji Verimliliği Etiketi. Ocak 2013’ten başlayarak klima sistemlerinin enerji performansı hesaplaması, AB esaslı genel bir EER ve COP’tan SEER ve SCOP’un mevsimsel verimliliklerine dayanan yeni bir standartla değiştirilecektir.

 

Enerjiyle İlgili Ürünler Yönergesi ya da ErP’de yapılan bu değişiklikler, tüketicilerin nominal güç değeri 12 kW’ı geçmeyen klimalar ve ısı pompası sistemlerinin gerçek verimliliğini daha iyi anlayabilmeleri için tasarlanmıştır. 1 Ocak 2013’ten 1 Ocak 2019’a kadar kademeli olarak uygulamaya konulacak her ürün kategorisinin programı şöyledir:
01 Ocak 2013: A+++, A++, A+, A, B, C, D, E, F ve G.
01 Ocak 2015: A+++, A++, A+, A, B, C, D, E ve F.
01 Ocak 2017: A+++, A++, A+, A, B, C, D ve E.
01 Ocak 2019: A+++, A++, A+, A, B, C ve D.
Mevsimsel Enerji Verimliliği Oranı (SEER) – Bu, soğutma mevsiminin tamamını temsil eden, ünitenin genel enerji verimlilik oranıdır. Yıllık soğutma talebinin soğutma için harcanan yıllık elektrik tüketimine bölünmesiyle hesaplanır. Mevsimsel Performans Katsayısı (SCOP) – Bu, ilgili ısıtma mevsiminin tamamını temsil eden, ünitenin genel performans katsayısıdır (SCOP değeri belirlenmiş bir ısıtma mevsimine tekabül eder). Yıllık referans ısıtma talebinin ısıtma için harcanan yıllık elektrik tüketimine bölünmesiyle hesaplanır.
Ekonomik, çevre dostu çalışma yüksek SCOP (Mevsimsel Performans Katsayısı). Orijinal Panasonic İnvertör teknolojisi ve yüksek performanslı kompresör birinci sınıf çalışma verimliliği sağlar. Bu, bir yandan çevrenin korunmasına yardım ederken diğer yandan elektrik faturalarından düşük olmasını sağlar.

Mevsimsel verimlilik, ürün yeni çevreci tasarım gerekliliklerine uymaktadır. Etherea: Mevsimsel performans katsayısı: 4.3 A+ SCOP Mevsimsel enerji verimliliği oranı: 6.7 A++ SEER Heatcharge: Mevsimsel performans katsayısı: 5.4 A+++ SCOP Mevsimsel enerji verimliliği oranı: 8.6 A+++ SSERGRAPHIC 1:* SCOP Isıtma modunda, +7°CGRAPHIC’de elektrikli ısıtıcılarla karşılaştırıldığında XE/E9-PKE 2:* SCOP VE9-NKE için Isıtma modunda +7°C’de elektrikli ısıtıcılarla karşılaştırıldığında
26 Temmuz 2017
Yüksel Scop için yorumlar kapalı
385 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN