0 212 538 78 09 - 10 / 0 542 412 80 80

Sosyal Medyada Biz}

ECONAVİ

ECONAVİ

Siz televizyon izleyerek rahatlarken klimanız genelde sabit bir sıcaklık ayarında çalışır. Econavi olabilecek en iyi şekilde bu israfı tespit eder ve azaltır.

%38’e kadar enerji tasarrufu (soğutma).

Yüksek teknolojiye sahip sensörleri ve hassas kontrol programlarını kullanarak oda koşullarını analiz eder ve soğutma gücünü buna göre ayarlar. Econavi, size daha iyi enerji tasarrufu sağlamak için bütün doğru yerleri belirleyecek ve çalışacak kadar akıllıdır. 5 Özelliğin tümü aynı anda enerji tasarrufu yapar.

Akıllı Eco sensörlü Econavi.

Akıllı Sensörler, İnsan Etkinlik Sensörü ve Gün Işığı Sensörünü kullanarak potansiyel enerji israfını tespit eder. İnsanın bulunduğu yeri, hareketlerini, insan olup olmadığını ve gün ışığı yoğunluğunu izleyebilmektedir. Kesintisiz ısıtma ve soğutma konforu ve kolaylığı ile etkin bir şekilde enerji tasarrufu sağlamak için soğutma gücünü otomatik olarak ayarlar.

 

 


5 Özelliğin tümü aynı anda enerji tasarrufu yapar. akıllı Eco sensörlü Econavi. Akıllı Sensörler, İnsan Etkinlik Sensörü ve Gün Işığı Sensörünü kullanarak potansiyel enerji israfını tespit eder. İnsanın bulunduğu yeri, hareketlerini, insan olup olmadığını ve gün ışığı yoğunluğunu izleyebilmektedir. Kesintisiz ısıtma ve soğutma konforu ve kolaylığı ile etkin bir şekilde enerji tasarrufu sağlamak için soğutma gücünü otomatik olarak ayarlar.

Yeni Sıcaklık Dalgası. Konfordan vazgeçmeden enerji tasarrufu sağlamak için ritmik sıcaklık kontrollü model. Alan Arama. Hava akışını odada bulunduğunuz yere yönlendirir. Econavi, insan hareketlerindeki değişiklikleri tespit eder ve odanın boş olan kısmının soğutulmasından kaynaklanan israfı azaltır. Etkinlik Algılama. Soğutma gücünü günlük faaliyetlerinize uyarlar. Econavi, etkinlik seviyelerindeki değişiklikleri
tespit eder ve gereksiz enerji ile soğutma israfını azaltır.

Boş Oda Algılama. Siz etrafta olmadığınızda soğutma gücünü düşürür. Econavi, odada insan bulunup bulunmadığını algılar ve boş odanın soğutulmasından kaynaklanan enerji israfını azaltır. Günışığı Algılama. Soğutma gücünü günışığı yoğunluğundaki değişikliklere göre ayarlar.

Sıcaklık dalgalı İnvertör soğutma modelinde %38’e kadar enerji tasarrufu. Econavi (Çift İnsan Etkinliği Sensörü, Gün Işığı Sensörü ve Sıcaklık Dalgası) AÇIK ve Econavi KAPALI (Soğutma) arasında 1,5 HP İnvertör modelinin karşılaştırılması 35°C/24°C Uzaktan ayar sıcaklığı: Fan hızı (Yüksek) ile birlikte 23°C Dikey Hava akış yönü: Otomatik, Yatay Hava Akış yönü: Econavi Modu. Ayar sıcaklığı 1°C Econavi etkinlik seviye algılama ve diğer 1°C de Econavi ışık yoğunluğu algısı ile olmak üzere toplamda 2°C artar. Sıcaklık Dalgası AÇIK, elektrikli ısıtıcı (300 W; insan ve TV vb.nin ısısı simüle ediliyor). Econavi KAPALI, Dış ortam sıcaklığı: 35°C/24°C Uzaktan ayar sıcaklığı: Fan hızı (Yüksek) ile birlikte 23°C Dikey Hava akış yönü: Otomatik, Yatay Hava Akış yönü: Ön Toplam enerji tüketim miktarı, stabil durumda 2 saat boyunca ölçülmüştür. Panasonic Rahatlık Odası (boyut: 16,6 m²). Bu, maksimum enerji tasarruf değeridir ve etkisi kurulum ve kullanım koşullarına göre farklılık gösterir.


Yeni sıcaklık dalgası. Konfordan ödün vermeden rtimik sıcaklık kontrollü modelle enerji tasarrufu. Sıcaklık Dalgalı Yeni Econavi, Termal Fizyoloji anlayışına dayanılarak geliştirilmiştir; insan vücudu sıcaklıktaki değişikliklere fizyolojik olarak adapte olmaktadır. Panasonic’in Ar-Ge Merkezi bu anlayıştan faydalanarak klimanın performansını termal fizyolojik tepkilere göre dengeleyen Ritmik Sıcaklık Kontrol modelini geliştirmiştir. Böylece, Econavi insan varlığını ve düşük etkinlik seviyesini algıladığında, sıcaklık dalgası konfordan ödün vermeden daha fazla enerji tasarrufu sağlamak için bu ritmik sıcaklık kontrolüne adapte olur.

 

 

 

 


Sıcaklık dalgası nasıl çalışıyor?

Sıcaklık Ayarı. Sıcaklık değiştirme. Dengeleyici Termal Fizyolojik Tepki Ortalama Oda Sıcaklığı (Celcius Derece) Ritmik sıcaklık dalga. Sonuç: Daha Fazla Enerji Tasarrufu. Algılama seçimi – 0.1Sonuç: Konfor aralığında tutma. Deneyin sonucu, ortalama ayarlanan sıcaklığın orta derecede artırılmış olmasına rağmen termal algının konforlu aralıkta* korunduğunu göstermiştir. Böylece, ECONAVI insan varlığını ve düşük eylem seviyesini algıladığında Sıcaklık Dalgası bu ritmik sıcaklık kumandasına adapte olarak konfordan ödün vermeksizin daha fazla enerji tasarrufu gerçekleştirir. *Uluslararası EN ISI 7730 Standardı (B şartı) tarafından PMV (Tahmini Ortalama Değerinin) termal sıcaklığı -0,5 ila +0,5 olan değer konforlu durum olarak önerilmektedir.


Econavi günışığı sensörü. Yeni Günışığı Algılama (Soğutma Modunda). Econavi odadaki gün ışığı yoğunluğundaki değişimleri algılar ve güneşli veya bulutlu ya da gece olduğunu belirler. Daha az güneşli koşullarda soğutmayı azaltarak enerji tasarrufu sağlar. Güneşli havadan bulutlu havaya/geceye geçildiğinde, Econavi daha düşük gün ışığı yoğunluğunu algılar ve daha az soğutma gücü gerektiğini belirler. Soğutma gücü aynı kalırsa, enerji israfı olur. Econavi bu israfı algılar ve soğutma gücünü ayar sıcaklığını 1 °C yükseltmeye eşit miktarda azaltır.

Güneşli. Econavi hava güneşli olduğunda açılır. İsraf Edilen Enerjiyi Algıla!
Econavi, daha az soğutma gücünün gerektiğini algılar.
İsrafı azalt. İsraf Azaltıldı!
Soğutma gücünü ayarlanan sıcaklığını 1 °C yükseltmeye eşit miktarda azaltır.

Yeni Günışığı Sensörü (Isıtma Modunda). Econavi odadaki gün ışığı yoğunluğundaki değişimleri algılar ve güneşli veya bulutlu ya da gece olduğunu belirler. Daha güneşli koşullarda ısıtma israfını azaltır. Bulutlu havadan/geceden güneşli havaya geçildiğinde, Econavi daha fazla gün ışığı yoğunluğunu algılar ve daha az ısıtma gücü gerektiğini belirler. Isıtma gücü aynı kalırsa, enerji israfı olur. Econavi bu israfı algılar ve ısıtma gücünü ayar sıcaklığını 1 °C düşürmeye eşit miktarda azaltır.

Bulutlu/Gece. Hava bulutluyke ya da gece olduğunda Econavi devreye girer. İsraf Edilen Enerjiyi Algıla! Econavi daha az ısıtma gücünün gerektiğini algılar. İsrafı azalt. İsraf Azaltıldı! Isıtma gücünü ayarlanan sıcaklığı 1 °C düşürmeye eşit miktarda azaltır.

 

26 Temmuz 2017
ECONAVİ için yorumlar kapalı
367 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN